CLT – tervettä puurakentamista

CLT on uuden ajan puurakentamista, jossa yhdistyvät puun luontaiset rakennustekniset ominaisuudet sekä rakentamisen tehokkuus. Monipuolinen materiaali sopii yhteen muiden rakennusmateriaalien kanssa ja luo mahdollisuuksia uudenlaiselle arkkitehtuurille. Valitsemalla CLT:n saat terveellisen ja hengittävän kodin, joka on rakenteeltaan jämäkkä ja kestävä.

 

Yhteistyössä:

CLT -puuelementti

  • Ristiinlaminoitu massiivipuuelementti, paksuus 60 – 400 mm
  • Ristiinliimattu 3 – 10 kerrosta, 20 – 60 mm lamellipaksuudella
  • maksimikorkeus 3,5 m ja maksimileveys 12,0 m
  • Reunaliimattuna tai ilman reunaliimausta
  • Kotimaisesta havupuusta (mänty ja kuusi)
  • Eri pintakäsittelymahdollisuuksia raakalevystä aina hiottuun pintaan asti

CLT-rakentamisen edut

TERVEELLINEN

Puu toimii luonnollisena höyrysulkuna, joten rakenteissa ei tarvitse käyttää muovia. Rakennuksessa on puhdas sisäilma, kun rakenne luovuttaa ja vastaanottaa kosteutta olosuhteiden mukaan.

YKSILÖLLINEN

Yksilölliset ja mukautetut ratkaisut ovat helposti toteutettavissa CLT -rakentamisessa. Monipuoliset visuaaliset ratkaisut antavat arkkitehtuurille vapautta.

EKOLOGINEN

Puu on ekologinen rakennusmateriaali. Ympäristöä kuormittavat materiaalihukka, työmaajätteet ja työmaatyöskentely vähenevät, kun tarkasti suunnitellut rakennuselementit valmistetaan teollisesti sisätiloissa.

TALOUDELLINEN

Nopeuttaa rakennusprosessia ja sopii monenlaisiin rakenteisiin. Energiamääräykset ja -vaatimukset rakentamiselle sekä rakennusmateriaalien valmistukselle lisäävät CLT -rakentamisen kilpailukykyä.

TURVALLINEN

Hengittävyyden ansiosta kosteus- ja homevaurioriskit ovat lähes olemattomat. Myös paloturvallisuus on erinomainen, sillä tulipalon sattuessa elementti säilyttää rakenteellisen lujuuden. Massiivipuurakenne on pitkäikäinen ja painumaton.

TEHOKAS

Elementtien korkea esivalmistusaste takaa nopean pystytyksen ja nopeuttaa rakennusprosessia. Tarkan työstötarkkuuden (± 1mm) ansiosta rakenteet on helppo asentaa ja yksilöllinen suunnittelu mahdollistaa kustannustehokkuuden.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Ota yhteyttä!


Olen kiinnostunut